Uw BBI-aangesloten partner voor bouwkeuringen uit Zwijndrecht

Contact

BouwCheck is het bouwkundig adviesbureau uit Zwijndrecht dat al uw bouwtechnische keuringen adequaat uitvoert en rapporteert in heldere taal. We zijn aangesloten bij brancheorganisatie BBI en hanteren de hoogste kwaliteitsnormen bij al onze keuringen.

Over ons bouwkundig adviesbureau

BouwCheck is aangesloten bij de landelijke brancheorganisatie BBI (Brancheorganisatie Bouwkundige Inspectiebureaus). Onze keuringen worden verricht conform de richtlijnen die de BBI hiervoor heeft opgesteld.

De BBI stelt zich ten doel de keuringen op een hoogwaardiger peil te brengen en een keuringsnorm te ontwikkelen die door de overheid wordt goedgekeurd en vastgelegd.

Via de Nen te Delft/Utrecht is door de BBI nu de NTA-8060 ontwikkeld, welke voor aankoop- en verkoopkeuringen moet worden gebruikt. Deze norm is alleen bestemd voor de bouwkundigen en hierin is minutieus beschreven welke reparaties bij welke schades moeten gebeuren en welke schadebedragen in de keuringen moeten worden opgenomen.

De NTA-8060 wordt thans door een Nen-commissie omgebouwd naar een werkbare Nen-8060. BouwCheck neemt deel in deze Nen-commissie. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle keuringsbedrijven deze norm gaan gebruiken, maar het zal vermoedelijk nog enkele jaren duren voordat er sprake is van een landelijke standaard.

De leden van de BBI moeten aan strenge toelatingseisen voldoen. Alle leden hebben besloten zich te certificeren om zodoende een nog beter product in de markt te zetten.

Bedrijfsvideo's